Ljusterapi

Ljusterapi


Ett rum med riktig strandkänsla, fötterna i mjuk härlig sand och ljus som motsvarar solljuset utomhus (utan de farliga UV-strålarna).


Du kan boka mellan en till fyra stolar i en timme.


En person i en timme 279 kr

Två personer i en timme 399 kr

Tre personer i en timme  499 kr

Fyra personer i en timme 599 kr


När ni bokar kommer ni att få hela solrummet för er själva, oavsett hur många stolar ni bokar.


Hittar ni ingen tid som passar? Ringa eller maila så går det kanske att lösa. 


Betalning sker via faktura som skickas till er mailadress efter er bokade tid. Hjärtligt välkommna!


Vad är ljusterapi?

Syftet med ljuset är att hjälpa kroppen att producera D3 vitaminer och påverkar även vår tallkottskörtel att blockera melatoninet (kroppens eget sömnhormon) så att vi blir piggare. Detta görs då solljusterapin efterliknar den riktiga solen förutom att man har tagit bort de negativa delarna genom att reducera UVA & UVB strålarna med 65%.

Solljuset är framtaget av Suntechgroup i Sverige och är godkänt av Statens strålningsinstitut.

Ljusets effekter mot höst & vinterdepression (SAD – Seasonal Affective Disorder)

Höst- och vinterdepression finns inte i länderna kring ekvatorn, men är ganska vanlig på våra breddgrader. Ett par procent av den svenska befolkningen söker behandling, men ännu fler tros ha sjukdomen i lindrigare form. Somliga klarar sig genom att åka utomlands eller resa till fjällen på hösten för att få solljus, medan andra vant sig vid att allt på vintern går lite långsammare och känns lite dystrare. Ca 10% av befolkningen drabbas.

Roten till sjukdomen anses vara hormonet melatonin, hjärnans sömnmedel. Melatonin produceras när vi befinner oss i mörker, men produktionen avbryts när ögonen träffas av solljus. Melatonin påverkar i sin tur den viktiga signalsubstansen serotonin.


Hjälper kroppen att producera D-vitamin

För att vi ska kunna producera vårt eget D-vitamin behöver vi exponera huden för UV-B-strålar. Under en svensk sommardag räcker det att vi vistas i solen och exponerar ben, armar och ansikte ungefär en kvar till en halvtimme några gånger i veckan. Vi kan lagra vitaminet under några veckor men kan inte lagra på oss ett helt vinterförråd. Under vinterhalvåret, från oktober till april, behöver vi få i oss D-vitamin via kosten eller som kosttillskott.


En skön stund vardagen

Utöver de direkta fysiska effekterna hjälper även vår sköna miljö till med avkoppling och hjälper dig att varva ner i en skön och avkopplande miljö som är skapat för att hjälpa dig att mentalt ta dig tillbaka till ditt favorit resmål i värmen. Och ger dig därmed en välförtjänt minisemester i vardagen.


Sola säkert

Solljuset kommer från solsimulatorer. Solsimulatorerna återskapar solens hela spektrum av solljus men med reducerad nivå av de skadliga våglängderna så att man kan njuta av sol och värme utan några hälsorisker.

Ljusrummet är utrustat med två solsimulatorer som ger dig solljus och värme. Ett besök i solrummet ger dig både påfyllning av det viktiga D-vitaminet och en stund för avkoppling och vila. En stund i Solrummet är bra både för kropp och själ! För att inte tala om den sköna upplevelsen av att njuta av sol och värme oberoende av vädret utanför

Detta ger dig möjlighet till att njuta av, och ta del av solens nyttiga strålar så ofta du vill.


Forskning har visat att vi behöver 20 minuter av sommarens solljus per dag året runt för att må riktigt bra.

60 minuter i solrummet motsvarar ca 20 minuter i verkligt solljus.Förhinder?

Vänligen meddela oss, via mejl eller telefon, senast 24 timmar innan er bokade tid.

Ej avbokad tid debiteras via faktura enligt gällande taxa. Vi som erbjuder er behandling förbinder oss att avsätta tid med er och ingen annan och ni förbinder er att komma (muntligt avtal). Med hopp om förståelse.

I närheten - för ditt välbefinnande


Skepparegatan 18 C

371 30 KARLSKRONA

Tele: 0709-92 93 32

kim@inarheten.com

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera